Zelfafrichting jachthonden

Samen met je (jacht)hond een mooie werk of wedstrijdcombinatie vormen is voor velen  een grote ambitie. Natuurlijk is dat zelf te doen, zeker als je ervaring hebt. Het trainen van (jacht)honden is eigenlijk het trainen van de baas (voorjager). Er is veel voor te zeggen om dat samen met anderen te doen. Je kunt dan gebruik maken van de observaties en ervaring van anderen. Op deze pagina verzamel ik linkjes naar websites van trainingsgroepen. Dit kan van de KNJV zijn maar hoeft niet persé.

Verschillende rasverenigingen van Staande Honden organiseren ook dit jaar weer veldwerkinstructiedagen. Kijk daarvoor op de websites van de rasverenigingen!

Materiaal
Het trainen van jachthonden vergt ook trainingsmateriaal. Van dummy’s tot fluit, van jachtlijn tot dummy launcher. Een van onze vaste adressen voor trainingsmateriaal is Hunter&Co

Trainingsgroepen

In het land zijn veel trainingsgroepen en jachthondenscholen. Een actueel overzicht aanhouden is voor ons ondoenlijk. Daarom verwijzen we u naar:

Nederlandse Organisatie voor Jacht en Grondbeheer – Jachthondenscholen en opleidingen

 

2 gedachten over “Zelfafrichting jachthonden”

 1. Beste Bauke,

  Een van je personeelsleden heeft de website http://www.jachthondencursus.nl
  van de Jachthondencommissie Apeldoorn vallend onder de Koninklijke Jagersvereniging (voormalig KNJV) Gewest Veluwe onder de provincie Overijssel gezet. Wellicht was deze ziek op de dag dat bij Aardrijkskunde de plaatsnamen en provincies werden behandeld. De Veluwe en Apeldoorn liggen echt in de provincie Gelderland. Vraag hem/haar even om het onder de juiste provincie te laten vallen.

  Groetjes,

  Jos Bekebrede
  instructeur/secretaris
  Jachthondencommissie Apeldoorn

  1. Hallo Jos,
   Ook een draadhaar heeft wel eens een extra commando of aanwijzing nodig om tot een acceptabel resultaat te komen 😀
   Bedankt voor jouw extra aanwijzing.
   Het staat nu onder Gelderland of het nooit anders geweest is.
   Groet!
   Chris

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.