Hoog Sammy, kijk omhoog…

Oostveld2_VHout_650x224

Het komt er de laatste tijd niet meer zo  van: verslagen van onze doordeweekse trainingen. Daarom, gewoon omdat het kan, nu wel een kort verslag. Het thema van dit trainingsblok is: ‘zoek het eens hoger op’.

“Hoog Sammy, kijk omhoog…” verder lezen

Een beeld zegt zoveel meer….

20150308_103424_650x152In een heerlijk vroeg voorjaarszonnetje De wekelijkse groepstraining bevatte uiteenlopende onderdelen.

“Een beeld zegt zoveel meer….” verder lezen

De band op de proef gesteld…

20150308_091210_650x300De vooruitzichten waren niet geweldig maar na het ontwaken toonde zich een nevelige blauwe lucht. Er stond een stevig windje met af en toe een harde windvlaag. Baukmans was er helemaal klaar voor, de baas ook: op naar Waalsdorp voor de zondagse  jachthondentraining. Nieuw onderdeel van vandaag: ‘het oplosapport’ waarbij het initiatief op de proef werd gesteld.

“De band op de proef gesteld…” verder lezen

Van zandbaard tot kroosstaart…

makro_bovenaanzicht_650x206

Vanaf half juni lag onze groepstraining bij JHS-Hubertus stil vanwege de zomerstop. Voor velen brak een periode aan van proeven lopen, een enkeling bracht de hond ook voor in de jachtpraktijk in het kader van schadebestrijding. Nu was het tijd om de draad weer op te pakken. Bauke en baas traden aan voor de eerste groepstraining na de zomerstop. “Van zandbaard tot kroosstaart…” verder lezen

Nu even niet…

Nu even niet (Sjors de manager)

We zouden het graag willen maar ook wij kunnen niet op meer plaatsen tegelijk zijn. Door overigens hele gezellige omstandigheden, had het personeel van Bauke een ander weekend dan anders. Met als gevolg dat we de ‘buitentraining’ met onze Hubertusgroep moesten missen. Jammer, maar niets aan te doen.
Volgende week gaan we natuurlijk (niet meedoen maar wel) kijken bij de Winterwerktest van Hubertus en hopen daar mooi meervoudig apporteerwerk te zien. Als Bauke er redelijk klaar voor is doen wij volgend jaar ook mee.

Lang, langer, langst…

hubertus_groep_groteveld_600x203

Het trainingseizoen bij JHS Hubertus nadert het einde. Het seizoen was lang, lekker lang met enorm veel leermomenten. Volgende week trainen we ‘buiten’, de week daarna is de Hubertus Winterwerktest (meervoudige apporteerproeven) en daarna de laatste groepstraining van het jaar. Peter en Chantal uit Sneek waren met hun Viszla te gast en konden ‘proeven’ van de manier waarop wij trainen. De groepstraining van vandaag stond in het teken van puntjes op de ‘i’ en bevatte slechts drie onderdelen met een hoofdrol voor de lange lijn. “Lang, langer, langst…” verder lezen

Geen half werk…

Hubertus_GroteVeld_IMG-20131027-00296_700x264

Vandaag had JHS-Hubertus de jaarlijkse Hubertusviering in de kalender staan. Een volle week eerder dan de internationale viering van de naamsdag van Sint Hubertus, de patroonheilige van Jagers en naamgever van onze jachthondenschool.
Hierdoor hadden we qua tijd een half programma. “Geen half werk…” verder lezen