Kopje onder…

langepad_trainingsveld

Gisteren moest Bauke in de jachtpraktijk achter een ziekgeschoten, duikende eend aan. Dat viel niet mee. Want een apport uit diep water drijft toch altijd op het water? Nou, nee dus…
En zo kom je er achter dat er in de jachthondenopleiding een aspect niet voldoende aandacht heeft gekregen. Tijd om dat te herstellen.

“Kopje onder…” verder lezen

Het gevaar van nieuw, nieuwer, nieuwst….

JHS Hubertus, de honden zitten op linie

In het werken met jachthonden kom je jezelf als voorjager geregeld tegen. Dat is voor mij met Bauke niet anders. Een tijdje geleden ontdekte ik het gevaar van het trainen op nieuwe onderdelen. Niet fijn, maar wel erg nuttig.

“Het gevaar van nieuw, nieuwer, nieuwst….” verder lezen

Hoog Sammy, kijk omhoog…

Oostveld2_VHout_650x224

Het komt er de laatste tijd niet meer zo  van: verslagen van onze doordeweekse trainingen. Daarom, gewoon omdat het kan, nu wel een kort verslag. Het thema van dit trainingsblok is: ‘zoek het eens hoger op’.

“Hoog Sammy, kijk omhoog…” verder lezen

Een beeld zegt zoveel meer….

20150308_103424_650x152In een heerlijk vroeg voorjaarszonnetje De wekelijkse groepstraining bevatte uiteenlopende onderdelen.

“Een beeld zegt zoveel meer….” verder lezen

De band op de proef gesteld…

20150308_091210_650x300De vooruitzichten waren niet geweldig maar na het ontwaken toonde zich een nevelige blauwe lucht. Er stond een stevig windje met af en toe een harde windvlaag. Baukmans was er helemaal klaar voor, de baas ook: op naar Waalsdorp voor de zondagse  jachthondentraining. Nieuw onderdeel van vandaag: ‘het oplosapport’ waarbij het initiatief op de proef werd gesteld.

“De band op de proef gesteld…” verder lezen

Snuffelen, aftasten, proeven…. we zijn weer begonnen!

Bauke in de auto

De wekker ging sinds tijden weer eens lekker vroeg op de zondagochtend. De baas verscheen in ‘groen’ en Bauke was direct klaarwakker. Er ging iets gebeuren….. Spannend!
Na de gebruikelijke ochtendrituelen gingen Baas en Bauk op pad… “Snuffelen, aftasten, proeven…. we zijn weer begonnen!” verder lezen

Draaien, altijd maar draaien….

IMG-20141026-00810_GroepGroteVeld_650x301

De afgelopen week stond in het teken van het wagenwiel. Vooral bij het lijnen lopen had Bauke, door allerlei oorzaken, de neiging om op een gegeven moment uit te breken en voor zichzelf te beginnen. Tijd dus om daar wat trainingsaandacht aan te schenken.

“Draaien, altijd maar draaien….” verder lezen

Waarom dóé je dat nou…?

rearviewmirror_650x180

Het is belangrijk om af en toe even in de achteruitkijkspiegel te kijken. En dan vooral om te kijken waar je net vandaan komt. Dit is zeker zo wanneer je (jacht)honden traint en met ze werkt. Soms moet je jezelf dan confronterende vragen stellen. Als je geluk hebt dan is er iemand bij je die de confronterende vragen stelt. En soms ben je niet direct blij met de antwoorden. “Waarom dóé je dat nou…?” verder lezen