Van veld tot vork: Ganzenworst…

Witgevroren Porkert-8

Worst draaien? Dan M.E.N.G.K.O.U.D op je knokkels laten tatoeëren. Dat is de allesoverheersende tip van Meneer Wateetons in zijn standaardwerk ‘Over Worst’. Ook Jiri Brandt drukt ons in zijn veelbekeken masterclass ´Zelf verse worst maken’ op het hart om vooral koud te werken: “de temperatuur van het deeg moet niet boven de zes graden uit komen”. En dus lag onze Porkert nr 8 in de vriezer te wachten op actie.
Het zou 14 ganzenworsten opleveren.

“Van veld tot vork: Ganzenworst…” verder lezen

Zoute poten in het Fazantenland

Bauke en Syb waren mee naar Texel…

Zo af en toe een andere omgeving opzoeken is een goed idee. Je doet nieuwe indrukken en ervaringen op. Het leven bestaat uit meer dingen dan jagen, trainen, eten en slapen. Echt!

“Zoute poten in het Fazantenland” verder lezen

Hondenweer…, of toch niet?

Bliksem 2014-08-23 12:03:09_650x181

Normaal zijn wij niet zo weergevoelig. Warmte is vervelend maar op de rest valt te kleden. Maar nu is het anders. We zitten, in de kuststrook, al twee dagen in een situatie waarin het ene moment een zonnetje schijnt en het volgende moment inktzwarte wolken de voorbode van donder en bliksem zijn. “Hondenweer…, of toch niet?” verder lezen

Een nieuw regime…

Bauke_Loek_750x396

Door omstandigheden vangen wij sinds een aantal dagen onverwacht een 8 mnd oude lab-mix reu op. Bauke is genoodzaakt om een nieuwe rol te vervullen en doet dat ook met verve.

“Een nieuw regime…” verder lezen

‘Bouncy Bauke’ in the UK…

IMG-20130903-00175_Bauke_Stonewall_851x315

Een unicum voor Bauke én voor ons: een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. In al onze jaren met honden hebben we diverse malen Het Kanaal mogen oversteken maar niet eerder mét hond. Nu hadden we een praktische reden om de oversteek te maken, we hadden Bauke ook in pension kunnen brengen maar we wilden deze keer ook gebruik maken van de relatief nieuwe regels om je hond mee te nemen.
Het is ons goed bevallen en gaan het zeker vaker doen! “‘Bouncy Bauke’ in the UK…” verder lezen

Een (jacht)hond uit een pakje…

jachthond uit een pakje

Nieuw! Alleen water en brokjes toevoegen!

Een prachtige, krachtig gestroomlijnde hond. Strak in de vacht, een echte persoonlijkheid. Energiek, vitaal, lief voor kinderen en gezin. Alert op gevaar. Stabiel in alle situaties. Volledig los mee te nemen. Blijft met gemak 45 minuten, onaangelijnd voor de supermarkt of het café op u wachten. Voor de jagers: de hond is een uitstekende aanvulling bij het werk vóór en na het schot. U krijgt de hond op een leeftijd van 8 weken, deze is vanaf 3 maanden volledig inzetbaar en hij gaat met gemak 11 jaar mee. Gebruiksaanwijzing is niet nodig! Bestel nu het informatiepakket!

“Een (jacht)hond uit een pakje…” verder lezen

Nu even niet!

cancelled

Vandaag geen wekelijkse groepstraining, althans niet voor Bauke. Niet dat hij er geen zin in had, integendeel. Eerder deze week ging Baukmans nog met frisse zin aan de slag met een kauwtje.

Nee, vandaag was het de baas die roet in het eten gooide. Het was gewoon niet mogelijk om vandaag af te reizen naar de Waalsdorpervlakte. Dus moeten we onze trainingsmakkers een weekje missen. We moeten het doen zonder de scherpe blik en de puntige adviezen van Marcel en Angela.

Volgende week is er ook geen groepstraining. Dan hoopt JHS-Hubertus haar jaarlijkse ‘Proef Eigen Terrein’ te houden. Voor Bauke en ons compleet nieuw. We zijn benieuwd en hebben er zin in. Voor nu moeten we ons tevreden stellen met foto’s van de proef in 2010, en foto’s van de proef in 2012.

We begrepen al dat ‘de man met de frikandellen’ een bijzondere verleiding zou kunnen vormen 🙂

Marcel in actie - de man met de frikandellen