Zweetwerk-blok 1: Je kop er bij houden…

van zweetconcentraat naar bruikbaar bloed

We zijn begonnen met het leren van een hele nieuwe discipline: zweetwerk. Het opsporen van gewond wild ofwel ‘het werk op het rode spoor…’. Onder begeleiding van een zeer ervaren zweethondengeleider, jager en zweetwerkkeurmeester zetten we de eerste stappen en gaan we de komende maanden aan de slag. “Zweetwerk-blok 1: Je kop er bij houden…” verder lezen

Pittig, té pittig…

20150927_091628_650x366

De zondagse groepstraining vanochtend was pittig. Voor Bauke een beetje té pittig. Maar ook dat hoort er bij. Af en toe moet je ervaren dat de lat te hoog ligt. Geeft weer een trainingsuitdaging. Al was ‘trainen op succes’ wel een hele uitdaging vanochtend.

“Pittig, té pittig…” verder lezen

Het gevaar van nieuw, nieuwer, nieuwst….

JHS Hubertus, de honden zitten op linie

In het werken met jachthonden kom je jezelf als voorjager geregeld tegen. Dat is voor mij met Bauke niet anders. Een tijdje geleden ontdekte ik het gevaar van het trainen op nieuwe onderdelen. Niet fijn, maar wel erg nuttig.

“Het gevaar van nieuw, nieuwer, nieuwst….” verder lezen

Een beeld zegt zoveel meer….

20150308_103424_650x152In een heerlijk vroeg voorjaarszonnetje De wekelijkse groepstraining bevatte uiteenlopende onderdelen.

“Een beeld zegt zoveel meer….” verder lezen

De band op de proef gesteld…

20150308_091210_650x300De vooruitzichten waren niet geweldig maar na het ontwaken toonde zich een nevelige blauwe lucht. Er stond een stevig windje met af en toe een harde windvlaag. Baukmans was er helemaal klaar voor, de baas ook: op naar Waalsdorp voor de zondagse  jachthondentraining. Nieuw onderdeel van vandaag: ‘het oplosapport’ waarbij het initiatief op de proef werd gesteld.

“De band op de proef gesteld…” verder lezen

Waarom dóé je dat nou…?

rearviewmirror_650x180

Het is belangrijk om af en toe even in de achteruitkijkspiegel te kijken. En dan vooral om te kijken waar je net vandaan komt. Dit is zeker zo wanneer je (jacht)honden traint en met ze werkt. Soms moet je jezelf dan confronterende vragen stellen. Als je geluk hebt dan is er iemand bij je die de confronterende vragen stelt. En soms ben je niet direct blij met de antwoorden. “Waarom dóé je dat nou…?” verder lezen