Van veld tot vork: haasrugfilet in port

Haasrugfilet, portjus, spinazie en aardappel-knolselderijpuree.

Ineens is daar hét moment… Dat moment dat iedereen vreest. Het moment waarop je vriezer te klein blijkt. Het moment waarop je besluit om die twee hazen te ontdooien. En dus verdwenen er karkassen en botten in de pan voor wildbouillon. De lopers verdwenen in een marinade om later in de hazenpeper te gaan. En dan heb je ook nog de rugfilets. Aan de slag..!

“Van veld tot vork: haasrugfilet in port” verder lezen

WBE Ganzendag-2

Dag 2 van de gecoördineerde ganzenbejaging rond Schiphol. Vorige week zaterdag was de eerste dag van de actie die op verzoek van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu plaatsvond. Zagen we ze vliegen? Nou en of!

“WBE Ganzendag-2” verder lezen

De laatste van het jaar…

20161230_115500_akker_650x212

De kruitdampen trekken door de straat. De jaarwisseling is in Nederland pas over drie uur maar het vuurwerk doet anders vermoeden. Ik heb net een haas panklaar gemaakt en mijmer nog even over de dag van gisteren…

“De laatste van het jaar…” verder lezen