Over draadhaarbauke.nl

Dit is het dagboek dat wij bijhouden om onze belevenissen en ervaringen met onze Draadhaar-reu Bauke vast te leggen. Wat ooit begon om mensen in een nauwe kring op de hoogte te houden van de avonturen van Bauke spreekt nu ook een ander publiek aan.
Het blijkt dat mede-cursisten en collega voorjagers en aspirant voorjagers de site ook gebruiken om na te kunnen lezen wat we op welke manier trainen.

Na een aantal jaren met Duitse Staande Korthaar reuen te hebben geleefd hebben we het driekwart jaar zonder hond moeten stellen. Het moest…, omdat we onszelf, na het overlijden van de laatste hond, hadden opgedragen om het één jaar zonder hond te doen.
Niet alleen om weer te ervaren hoe het is om zonder hond te leven. Ook om de laatste ervaringen een goede plek te geven voordat we weer aan een nieuwe hond gingen beginnen.
We hebben het jaar niet volgemaakt, we waren klaar voor een nieuwe ervaring.

De aanschaf van een hond -wat een gruwelijk zakelijke term- is geen impulsieve daad. Tenminste niet bij ons. Er gaat geruime tijd aan onderzoek aan vooraf. Wat voor soort hond, welke foklijnen, welke fokkers wel en welke zeker niet. Monique heeft er haar handen aan vol gehad.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor een Duitse Staande Draadhaar en vonden we in Moniek Ophey een toegewijde fokster. Samen met Rico van der Scheer heeft ze een prachtnest voortgebracht.

We hopen je zo op de hoogte te houden van ontwikkelingen en belevenissen. We nodigen je van harte uit om te reageren en zo jouw inzichten en tips met ons te delen.

Monique en Chris
DraadhaarBauke@gmail.com

@draadhaarbauke (op Twitter)

De bannerfoto is gemaakt door Sander van Iersel als onderdeel van het Project 365

2 gedachten over “Over draadhaarbauke.nl”

 1. Je hebt veel indruk op me gemaakt tijdens de intructiedagen voor voorjagers, die jij bij “Langhaar” volgde. De snelheid en gedrevenheid waarmee jij de draad oppakte was voor mij indrukwekkend. Vervolgens jou nergens meer gezien en kwam je nu tegen, omdat ik op zoek ben naar Jantine Veldhuyzen n.a.v. haar artikel in de Jachthond over de OWT. Hoop dat het goed gaat met jullie en je nog steeds geniet van Bauke.

  1. Hallo Cor,
   Dank voor je meer dan vriendelijke woorden!
   Wij hebben genoten van al die momenten waar jij ons mee het veld in nam en ons leerde zien, lezen en begrijpen.
   Bij jou leerde ik vooral dat laatste, de hond niet aan de kop zeuren, eerder met lichaamstaal dan met geluid te sturen.
   Dat je ons daarna minder hebt gezien dan wij allemaal dachten had allerlei oorzaken. Niet wat we voorzien of gehoopt hadden maar we hebben het leven te nemen zoals het zich aandient.
   We hopen over niet al te lange tijd weer eens te gast te mogen zijn bij ‘Langhaar’ om samen met jou veld en gedrag te verkennen. Hierover later meer…. 😀
   Hartelijke groet, ook van Monique!
   Chris

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.