Van veld tot vork: Hazensoep

Een pan met hazensoep

Een onverwacht genoegen…, niet een bak met hazenpeper maar een bak met hazenbouillon ontdooien. En dus kwam er een recept van Het Brabants Jachthuis tevoorschijn en maakten we hazensoep met paddestoelen.

Een tijdje geleden maakten we van hazenkarkassen een wildbouillon. En kwam die bak hazenbouillon per ongeluk uit de vriezer. Het recept voor wildsoep met paddestoelen dat we tijdens een wildproefweekend van Het Brabants Jachthuis kregen, bracht uitkomst.

Met paddestoelen, verse soepgroenten en een teentje knoflook maakte mijn lief er een heerlijke, eerlijke en hele robuuste soep van.
Een beetje Mugi miso (麦味噌) hoort niet bij het recept maar geeft de soep naar mijn smaak wel wat extra diepte.

Een onverwacht genoegen, voor herhaling vatbaar. En dat is mooi want er was genoeg soep om nog wat over te houden voor morgen.

 

Geef een reactie