Hondenweer…, of toch niet?

Bliksem 2014-08-23 12:03:09_650x181

Normaal zijn wij niet zo weergevoelig. Warmte is vervelend maar op de rest valt te kleden. Maar nu is het anders. We zitten, in de kuststrook, al twee dagen in een situatie waarin het ene moment een zonnetje schijnt en het volgende moment inktzwarte wolken de voorbode van donder en bliksem zijn. En niet zomaar donder en bliksem. Het serviesgoed staat geregeld te rammelen in de kast en de aardlekschakelaars hebben al een aantal keren het zekere voor het onzekere genomen.

Verstandig zijn…
In deze omstandigheden buiten zijn is niet zonder risico. Onder bomen schuilen is niet veilig, in het open veld ook niet. Vorig jaar, tijdens de VVDD Jachthondenproef, zaten we ook ‘gevangen’ tijdens onweer. Niet fijn.

Het is sowieso erg verstandig om nog even stil te staan bij ‘Wat buiten te doen bij onweer’

En dus blijven Bauke, Logeerhond en wij een beetje in de buurt van huis. Geen risico’s nemen. Het veld ligt er trouwens verlaten bij. Alle fauna kiest er kennelijk voor om te schuilen.
Binnen valt er ook van alles te trainen. Onze logeerhond is nog jong en snel geprikkeld. Bij die zware onweersklappen snel op zijn qui-vive. Hoe normaler en rustiger wij zijn, hoe meer hij onweer als normaal zal beschouwen. Aan Bauke zal het niet liggen, die is er niet van onder de indruk…

Fijn weekend!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.