Nu even niet…

Nu even niet (Sjors de manager)

We zouden het graag willen maar ook wij kunnen niet op meer plaatsen tegelijk zijn. Door overigens hele gezellige omstandigheden, had het personeel van Bauke een ander weekend dan anders. Met als gevolg dat we de ‘buitentraining’ met onze Hubertusgroep moesten missen. Jammer, maar niets aan te doen.
Volgende week gaan we natuurlijk (niet meedoen maar wel) kijken bij de Winterwerktest van Hubertus en hopen daar mooi meervoudig apporteerwerk te zien. Als Bauke er redelijk klaar voor is doen wij volgend jaar ook mee.

6 gedachten over “Nu even niet…”

 1. het was “uit nood geboren ” maar ook mijn hond ging met 11 mnd al onder de geweren in de bieten en nu 12 jr oud nog altijd. wel wat rustiger dan.
  het is dan ook een DSK !
  uitzonderingen etc. etc………..
  Groetjes Cees

 2. Beste Chris,

  Dit hoor ik steeds, Beter rustig aan, dan kapot getraind met 4 jaar….(Alfons die dit mij zegt).
  En hoewel ik een ongeduldig typje ben, moet ik mij daar ook bij aansluiten.

  En inderdaad, genieten van je hond is iets wat nooit vergeten moet worden!
  Het is samen groeien. En lekker met je hond bezig zijn.

  Grtjs van Alfons en Sandra. Poot voor Bauke

  1. Beste Alfons en Sandra,
   Het doet me deugt dat zelfs een ongeduldige dame zich wil voegen in ons bedaarde tempo. 😀
   Groetjes uit de polder en een lekkere natte lik met het roze duizenddingen lapje van Bauke!

 3. Dag Chris,
  Wat je gelijk hebt, Bauke heeft veel geleerd en jij ook van Bauke je kent hem goed en weet zijn plussen en kleine minpuntjes ( ook te waarderen ) en op een humane manier te corrigeren, waarvoor mijn respect . Een apport uit de dekking is met een staande hond net iets anders het inzetten bij lage wind en hoge wind ( is het haar c.q. veer wild)
  m.b.t de grond verwaaiing . Het jachtseizoen is nog niet voorbij en hoop dat jij en Bauke
  nog een paar uitnodigingen krijgen om meer praktijk ervaringen op te doen ,maar dan op verschillende locatie’s . Chris lekker met Bauke bezig blijven en het komt allemaal dik voor mekaar volgend jaar! Straks in de winter is de sneeuw is ook weer wat anders, ik hoor dan wel weer hoe het gegaan is, mogelijk nog in Engeland ?
  Vriendelijke groet, André

  1. Hallo André,
   Dank je! Het komt niet alleen goed, het gaat gewoon steeds beter. De reis is minstens zo mooi als de bestemming. Wij hebben geen haast. Jachthonden komen (in mijn beleving) niet uit een pakje. Ik zag vanochtend berichten over een (voor)jager die zijn 4 maanden oude staande hond voor de eerste keer onder het geweer meeneemt voor een jachtdag in de bieten. Ieder zijn eigen keuzes en verantwoordelijkheid natuurlijk, maar ik kan me helemaal, maar dan ook echt helemaal niets voorstellen bij de intenties achter zo’n besluit. Je hondje met een jaar oud ‘helemaal klaar’ en met vier jaar oud ‘helemaal op’. Het zal wel aan mij liggen.

   Wij doen het 1 stap tegelijk, soms een paar stappen kort achter elkaar en soms een stapje terug. Maar we proberen onderweg met volle teugen te genieten. En Bauke en ik? Wij zijn nooit echt ‘helemaal klaar’. Heerlijk! 😀

   Groet!
   Chris

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.