KNJV week 20: uit het oog maar niet uit het hart…

Soms…, heel soms moet het maar zoals het kan. Gewoon, omdat het niet kan zoals het moet. Vanavond was dit het geval. Een belangrijke bespreking hield de baas langer op het werk dan de bedoeling was. Op tijd op de training komen zat er gewoon niet meer in.
In gedachten waren we er natuurlijk wel bij…
Gelukkig kregen we na afloop van Sandra een update…

Een kleinere groep dan normaal: zes combinaties gingen aan de slag. Bauke en wij waren kennelijk niet de enigen die er niet bij konden zijn. Ook wel weer een avond met balsturige reuen: voor arme Lizzie was het geen makkelijke avond. Ze werd duidelijk onzeker van al die honden die constant over haar heen wilden.

Aangelijnd en los volgen
Voor en achter langs linie volgen zoals gewoonlijk. Daarna een standaard ‘achtje’, eerst aangelijnd en daarna los. Het was duidelijk dat sommige honden onaangelijnd duidelijk beter volgen dan aan het lijntje.

Markeerapport
Markeerapport met een barrière: een grindpad, de dummy werd achter een aantal bomen geworpen maar de honden konden het nog wel zien. Best moeilijk maar dit ging volgens Sandra bij iedereen vrij redelijk.

Verloren apport
Een verloren apport dit keer niet in de bomen maar gewoon op de grond. Vrij makkelijke opdracht. Ook Borre was weer van de partij en deed het op het verloren apport prima.

Apport uit (diep) water
Net als vorige week apport uit water dat diepe stukken kent maar ook zandbankjes waar de honden grond onder de voeten hebben.

Na het waterwerk werd een leerzame en gezellige trainingsavond afgesloten. Volgende week mogen we ons verheugen op de koffie van Els. Dan zijn Bauke en wij ook weer van de partij.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.