Van veld tot vork: Hazensoep

Een pan met hazensoep

Een onverwacht genoegen…, niet een bak met hazenpeper maar een bak met hazenbouillon ontdooien. En dus kwam er een recept van Het Brabants Jachthuis tevoorschijn en maakten we hazensoep met paddestoelen.

“Van veld tot vork: Hazensoep” verder lezen

Van veld tot vork: haasrugfilet in port

Haasrugfilet, portjus, spinazie en aardappel-knolselderijpuree.

Ineens is daar hét moment… Dat moment dat iedereen vreest. Het moment waarop je vriezer te klein blijkt. Het moment waarop je besluit om die twee hazen te ontdooien. En dus verdwenen er karkassen en botten in de pan voor wildbouillon. De lopers verdwenen in een marinade om later in de hazenpeper te gaan. En dan heb je ook nog de rugfilets. Aan de slag..!

“Van veld tot vork: haasrugfilet in port” verder lezen

Van veld tot vork: Ganzenworst…

Witgevroren Porkert-8

Worst draaien? Dan M.E.N.G.K.O.U.D op je knokkels laten tatoeëren. Dat is de allesoverheersende tip van Meneer Wateetons in zijn standaardwerk ‘Over Worst’. Ook Jiri Brandt drukt ons in zijn veelbekeken masterclass ´Zelf verse worst maken’ op het hart om vooral koud te werken: “de temperatuur van het deeg moet niet boven de zes graden uit komen”. En dus lag onze Porkert nr 8 in de vriezer te wachten op actie.
Het zou 14 ganzenworsten opleveren.

“Van veld tot vork: Ganzenworst…” verder lezen

WBE Ganzendag-2

Dag 2 van de gecoördineerde ganzenbejaging rond Schiphol. Vorige week zaterdag was de eerste dag van de actie die op verzoek van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu plaatsvond. Zagen we ze vliegen? Nou en of!

“WBE Ganzendag-2” verder lezen

Jacht, honden en ijs: kantje boord…

Natte plunje na een gevaarlijk avointuur | foto: Gerrit van Alphen

Zuid-Hollandse jager Gerrit deelde een foto met ons. En nu eens niet een foto van z’n hond Vera in actie. Neen, een foto van z’n natte plunje. Gerrit wil hier graag het schokkende verhaal achter de foto, als indringende waarschuwing, met ons delen: “Hoe meer er alert blijven en leren hoe beter.”

“Jacht, honden en ijs: kantje boord…” verder lezen

De laatste van het jaar…

20161230_115500_akker_650x212

De kruitdampen trekken door de straat. De jaarwisseling is in Nederland pas over drie uur maar het vuurwerk doet anders vermoeden. Ik heb net een haas panklaar gemaakt en mijmer nog even over de dag van gisteren…

“De laatste van het jaar…” verder lezen

Zoute poten in het Fazantenland

Bauke en Syb waren mee naar Texel…

Zo af en toe een andere omgeving opzoeken is een goed idee. Je doet nieuwe indrukken en ervaringen op. Het leven bestaat uit meer dingen dan jagen, trainen, eten en slapen. Echt!

“Zoute poten in het Fazantenland” verder lezen